Elfelejtett jelszó
Híreink
 

Tavaszi webshop fejlesztések

Első hírünk, hogy szerverkapacitásunkat bővítettük és a rendszert több helyen gyorsabbá, hatékonyabbá tettük. Ennek köszönhetően az oldalbetöltési idők tovább javultak, az admin felület pedig még gyorsabban, még gördülékenyebben működik.

Sitemap.xml

Fontos újítás, hogy webshopjaitok oldaltérképét ezentúl mindig eléritek sitemap.xml néven. Ennek az állománynak a frissítésével, karbantartásával nem kell foglalkoznotok, naponta automatikusan frissül. A fájlt mindig a webáruház fő könyvtárában éritek el, azaz  pl. www.ensuperwebaruhazam.hu/sitemap.xml

Ha már van oldaltérképetek, töltsétek is fel a Google Search Consoleba. Blogunk új írásában ezt a szolgáltatást mutatjuk be.

Facebook termék feed

A Facebook dinamikus hirdetései egyre népszerűbbek a webshopok esetében is. (Erről bővebben a Facebookon tudtok tájékozódni: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-dynamic-ads)

Az ilyen hirdetések létrehozásához szükséges egy ún. termékkatalógus állomány (xml feed). Ezt mindig a pricelist/facebook/xml néven éritek el webshopotokban. (pl.: www.ensuperwebaruhazam.hu/pricelist/facebook/xml)

Kikapcsolható katalógus link

Az xml oldaltérkép használatával az eddig a láblécből elérhető „teljes katalógus” kiváltható. SEO Plus csomagunkban lehetőség van arra, hogy ezt a linket (és a terméklistát amire mutat) kikpacsoljuk.

Cookie figyelmeztetés

Az EU-s törvények miatt kötelező figyelmeztetni a látogatóinkat, hogy oldalunk Cookiekat használ. A korábbi figyelmeztetést egy új, sokkal inkább mobilbarát megoldásra cseréltük.

HTML a termék leírásokban

A termék leírások korábban egyszerű szövegek lehettek.  Új fejlesztésünknek köszönhetően már HTML kódot is kezelnek a termék leírások (akárcsak a hírek, vagy tartalmi oldalak). A termékleírás szerkesztése is kényelmes szövegszerkesztő felületet kapott.

Feltölthető fájlok és képek

Gyakran felmerülő igény, hogy oldalainkhoz, termékeinkhez letölthető fájlokat (pl. termékspecifikáció pdf-eket, használati utasításokat, stb.) vagy a szövegbe ágyazható képeket tölthessünk fel. Új megoldásunknak hála ez minden korábbinál gördülékenyebben működik. Integráltuk a webáruházba a Google Drive szolgáltatását. Két kattintással letölthető állományokat vagy képeket tölthettek fel a webshopok tartalmi oldalába!

Az új lehetőségekről itt olvashattok bővebben »

HTTPS webáruházak

Egyre változatosabb formában figyelmeztetik a böngészők a látogatókat, ha https nélküli oldalon adják meg az adataikat. A Google is minden lehetséges csatornán szorgalmazza a https-re váltást. Immár ez is lehetséges nálunk, váltsatok Ti is!

Itt olvashatjátok el, miért fontos ez »