A webáruházhoz kapcsolódó általános beállításokat a Webáruház » Általános beállítások menüpont alatt találja.

Design

Amennyiben a webáruházban nem látja az elmentett változtatásokat, feltöltött képeket, frissítsen rá böngészőjére a ctrl+f5 billentyűkkel!
Egyedi fejléc
Ha nem talál az alapértelmezett fejlécek között olyat, amely illik áruháza profiljához, vagy még egyedibbé szeretné tenni webáruházát, saját készítésű fejlécképet is feltölthet a rendszerbe. A feltölteni kívánt kép mérete pontosan 1140 pixel széles és 120 pixel (széles méret esetén 1340 x 120 pixel) magas legyen.
Egyedi háttér
Áruházához egyedi háttérképet is feltölthet. A képnek célszerű 1900x1000 pixelesnek lennie.
Fix háttér (nem gördül):
Ha bekapcsolja ezt az opciót, a háttér az oldal lefelé görgetésénél a helyén marad, nem scrollozódik. (background-attachment: fixed css tulajdonság)
Alap tónus:
Itt állíthatja be, hogy áruháza alapvetően világos vagy sötét alap tónusú legyen. Ajánlott a világos tónus használata, mert a legtöbb felhasználó számára jobban olvasható.
Elsődleges szín:
Webáruháza megjelenésének elsődleges színét adhatja meg itt.
Egyedi háttérszín:
Az oldal háttérszínének beállítása, feltöltött háttérkép mellett is működik. (background-color css tulajdonság)
Egyedi fejléc háttérszín:
A fejléc háttérszínét adhatja meg itt. Alap esetben ez nem látszik (hiszen eltakarja a fejléc kép), de mobil eszközökön - ha feltöltött mobil fejlcéképet - a fejléc azon részét, melyet nem takar el a mobil háttérkép ez a szín tölti ki.
Egyedi modul fejléc háttérszín:
Az oldalon megjelenő modulok fejlécének háttérszíne. Csak akkor adja meg, ha el kíván térni a kiválasztott sablonhoz tartozó háttérszíntől. (background-color css tulajdonság)
Egyedi Modul fejléc betűszín:
Az oldalon megjelenő modulok fejlécének betűszíne. Csak akkor adja meg, ha el kíván térni a kiválasztott sablonhoz tartozó háttérszíntől. (color css tulajdonság)
Egyedi menü háttérszín:
Az oldal főmenüjének háttérszíne. Csak akkor adja meg, ha el kíván térni a kiválasztott sablonhoz tartozó háttérszíntől. (background-color css tulajdonság)
Egyedi menü betűszín:
Az oldal főmenüjének betűszíne. Csak akkor adja meg, ha el kíván térni a kiválasztott sablonhoz tartozó háttérszíntől. (color css tulajdonság)
Alap betűtípus:
Az webshop szövegeinek betűtípusa.
Kiemelt betűtípus:
Az webshop modul fejléceinek, menü szövegeinek betűtípusa.
Szélesség:
A webáruház tartalmi részének szélessége. A széles megjelenés az ajánlott, modernebb. Az itt kiválasztott mérettől függ a feltöltendő fejléc és nyitólapi bannerek mérete is.
Keresőmező helye:
A keresőmező megjelenhet a fejlécben, vagy a középső, tartalmi rész felett. Itt határozhatja meg a megjelenítés helyét.

Működés

Áruház lezárása ideiglenesen:
Jelölje be ezt az opciót, ha hosszabb-rövidebb időre szüneteltetni kívánja webáruháza működését. Ha az áruháza zárva van, a vásárlók nem tudnak rendelni árucikkeiből.
Üzenet lezárt bolt esetén:
Ez a szöveges mező csak akkor jelenik meg, ha az "Áruház lezárása ideiglenesen" opciót bekapcsolja. Ide azt az üzenetet írhatja, amit a lezárt boltban láthatnak a vevők. Mint például "szabadság miatt zárva 2019. július 20-túl augusztus 15-ig"
Rendelési lehetőség kikapcsolása:
(Katalógus mód.) Előfordulhat olyan eset, hogy termékeit csak bemutatni kívánja, de nem szeretné, hogy az érdeklődők itt adják le megrendeléseiket. Tehát az áruházat nem áruházként, hanem egyfajta termékkatalógusként kívánja működtetni. Ebben az esetben kapcsolja be ezt az opciót.
Rendelés értékelések megjelenítése:
Ha ez az opció be van kapcsolva, megjelennek weboldalán a vásárlói rendelés értékelések és azok összesített százalékos pontszáma. Bővebben »
Vásárlói termék értékelések:
Bekapcsolt állapotban megjelennek a termék adatlapján a kapcsolódó vélemények.
Nyitott rendelések lezárása:
Gyakran előfordul, hogy a "visszaigazolt", "postázott" vagy "összecsomagolt" státuszú rendelések lezárást elfelejtik a boltok tulajdonosai. Ha ezt el szeretnénk kerülni, itt megadhatjuk, hány nap múlva kerüljenek "teljesített" státuszba ezek a megrendelések.
Akciós termékek auto hosszabbítása
Ha akciós árucikkeihez ad kezdő és záró dátumot, az akció lejártakkor mindkettő automatikusan hosszabbodik ennyi nappal.
Akciós termék árakra a százalékos kedvezmények ne vonatkozzanak
Ha be van kapcsolva az opció, a már akciós termék árakból nem fognak levonódni a százalékos kedvezmények (pl. időszakos, felhasználói csoportból adódó kedvezmények).
Alapértelmezett ÁFA:
Az áruházban az árucikkek árait mindig nettó árban adja meg, a vásárlók viszont a bruttó árak szerint rendelnek. Az ÁFA mértékét (százalékban) itt adhatja meg. Ezzel az értékkel fog számolni a rendszer valamennyi árucikk esetében (kivéve ahol megad egyedi ÁFA kulcsot az adott termékhez). Alapesetben értéke 27%-ra van állítva.
Alanyi adómentes:
Kapcsolja be ezt az opciót, ha Ön alanyi adómentes vállalkozásként üzemelteti a webáruházát. Az árak ennek megfelelően fognak webshopjában megjelenni.
Euro árak:
Ha be van kapcsolva, áruházában az árak Euróban is megjelennek az aktuális napi MNB árfolyam szerint.
E-számla választható:
Ha be van kapcsolva, a vevő a rendelés folyamán jelezheti e-számla igényét Ön felé.
Biztonságos rendelési kódok:
Régebbi webáruházainkban a rendelési kódok lineárisan, sorszám-szerűen generálódnak. A konkurencia ezt kihasználhatja hamis megrendelések leadásával. Pl. heti egy rendelés leadásával, a két sorszámot összevetve kiderül, hogy az adott időszakban hányan rendeltek Öntől. Ezt a problémát előzi meg a biztonságos rendelési kód, amely egy véletlen generált egyedi szám. Ha bekapcsolja a biztonságos rendelési kódokat, vissza nem kapcsolható.
Kötelező telefonszám:
Ha be van kapcsolva, a felhasználó csak akkor tud rendelni az áruházból, amennyiben regisztrációnál vagy a rendelés során megadja a telefonszámát.
Hírlevél feliratkozási lehetőség:
A felhasználók regisztráció / rendelés esetén feliratkozhatnak az Ön hírlevél listájára. A feliratkozói listát a felhasználók adminisztrációjánál töltheti le. Csak önálló domainről működő webáruházak esetében használható.
Felnőtt tartalom:
Ha be van kapcsolva, a felhasználók csak azután láthatják oldala tartalmát, miután nyilatkoztak tizennyolcadik életévük betöltéséről.
Amennyiben az opció bekapcsolása nélkül forgalmaz felnőtt tartalmat, előzetes felszólítás nélkül töröljük áruházát.
Szeszesital és/vagy dohányáru forgalmazás:
Ha be van kapcsolva, a felhasználók csak azután láthatják oldala tartalmát, miután nyilatkoztak tizennyolcadik életévük betöltéséről.
Amennyiben az opció bekapcsolása nélkül forgalmaz felnőtt tartalmat, előzetes felszólítás nélkül töröljük áruházát.
Kapcsolat - e-mail:
Ide azt az e-mail címet adja meg ahová a rendelésekről kapott értesítéseket várja, ahol a vevők kérdéseikkel felkereshetik. Alap esetben ez az e-mail cím megegyezik azzal az e-mail címmel, amelyről regisztrált, de itt lehetősége van másikat megadni.
Kapcsolat - telefonszám:
Ha a vevőknek kérdése van a vásárlással, rendelésekkel, árucikkekkel kapcsolatban, ezen a számon érhetik el Önt.

SEO

Title Tag:
A webáruház címe - Ide célszerű a webáruházát leginkább jellemző, nagyon rövid kifejezést írnia. Pl.: "Kertészeti webáruház", "Pizza rendelés Budapesten"
Áruház leírása (meta description):
Napjainkban nagyon fontos hogy a webáruház a keresőrendszerek (google, yahoo, stb) találati listáiban előkelő helyen szerepeljen. Minél előrébb szerepel az oldala, annál több a látogató, annál több a vevő. Ebbe a mezőbe röviden (maximum 200 karakteren) írja le webáruházát, milyen termékeket kínál, stb. Célszerű marketing szempontból megfontolt, értelmes mondatot ide írnia. Pl.: "Áruházunkban minőségi fehér- és vörösborokat talál az ország valamennyi híres borvidékéről, Tokajtól Villányig."
Kulcsszavak (meta keywords):
A keresőrendszerek számára adhat meg itt az áruházára vonatkozó kulcsszavakat. A kulcsszavak hasonlóak mint a könyvek esetében alkalmazott tárgyszavak. A kulcsszavakat egymás után adja meg, vesszőkkel elválasztva. Maximum 6-7 kulcsszót adjon meg. Például: Borok, Vörösbor, Fehérbor, Édes, Száraz, Félszáraz, Tokaji

SEO Plus

Csak reklámmentes webáruházainkban. A SEO Plus beállítások segítségével tovább finomíthatja webshopja keresőoptimalizálásra vonatkozó beállításait. Részletes leírás.

Integráció

Google

Ellenőrző kód a Google Search Consolehoz:
A Google Search Console integrációjára szolgál. Részletes leírásunkat Blogunkban találja.
Google Analytics követési azonosító:
Nem az egész követőkódot, csak a követési azonosítót (pl.: UA-6953862-2) szükséges ide illeszteni a helyes működéshez. Részletes leírás itt.
Adwords konverziók mérése:
Kapcsolja be, ha Google Adwords hirdetéseket használ és ezek hatékonyságát (konverziót) méri az Adwords felületén.
Google Adwords remarketing bekapcsolása:
Google Adwords remarketing használata esetén kapcsolja be. A megadott Google Adwords konverziós kód módosítására nincs szükség!
Google Adwords konverziós kód:
Adword konverziós kódrészlet.

Facebook

Facebook oldal url:
Vállalkozása Facebook oldalának URL címe. Pl.: https://www.facebook.com/superwebaruhaz
Facebook áruház bekötése:
Részletes információkat itt talál a Facebook Webshop bekötéséről.
Facebook doboz megjelenítése:
Amennyiben megadta a Facebook oldal URL címét és bekapcsolta ezt az opciót, webáruházában megjelenik a Facebook doboz (Page Plugin).
Facebook Chat megjelenítése:
Facebook üzleti oldalához (Facebook Page) kapcsolódó ügyfélszolgálati chat (Facebook Customer Chat) modul építhető be az opció használatával. További tudnivalókat itt talál a bekötésről.
Facebook remarketing használata:
Kapcsolja be ezt az opciót, ha használja a Facebook hirdetések remarketing jellegű célzását.
Facebook pixel kód:
Facebook hirdetések használata esetén adja meg itt a Facebook pixel kódját.

Árukereső

Szállítási idő (nap):
Az Árukeresőn megjelenő szállítási idő. A megrendelés napjától számítva ennyi munkanap alatt kerül kiszállításra az adott termék. Azonnal (vagy a következő munkanapon) szállítható termék esetében a helyes érték: 1. A mező kitöltése opcionális, amennyiben nem kíván ilyen értéket megadni, hagyja a mezőt üresen.
Árukereső szállítási költség:
A termék házhoz szállítási költsége országon belül. Amennyiben a termék szállítási költsége országszerte súlytól és a termék árától függetlenül ingyenes, a helyes érték: FREE. Amennyiben a termék szállítási költsége országszerte súlytól és a termék árától függetlenül meg van határozva, pl. 700,- Ft. (ÁFÁ-t tartalmazó összeg), a helyes formátum a következő: 700. A mező kitöltése opcionális, amennyiben nem kíván ilyen értéket megadni, hagyja a mezőt üresen.
Megbízható Bolt Program:
Ha részt vesz az Árukereső Megbízható Bolt programjában, kapcsolja be ezt az opciót.
Árukereső WebAPI kulcs:
Az Árukeresőtől kapott WebAPI kulcs. Ha részt vesz a Megbízható Bolt programban, meg kell adnia ezt az értéket.
Árukereső értékelések elrejtése:
Ha részt vesz a Megbízható Bolt programban, de áruházában nem kívánja a kapott értékeléseket megjeleníteni, kapcsolja be ezt az opciót.

Barion

Barion email:
Barionos fizetési mód használatához itt adja meg Barion fiókjának email címét.
Barion titkos azonosító:
Itt adja meg a Bariontól kapott titkos azonosítót.
Barion banner megjelenítése:
Kapcsolja be, ha a Barion elvárásainak megfelelő logót meg kívánja jeleníteni webáruházában.
A Barionnal, bankkártyás fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat itt találja .

Foxpost

Foxpost felhasználónév:
Foxpost csomagfeladás használata esetén itt adja meg a Foxposttól kapott felhasználónevét.
Foxpost jelszó:
Foxpost csomagfeladás használata esetén itt adja meg a Foxposttól kapott jelszavát.
A Foxposttal kapcsolatos tudnivalókat itt találja .

Egyéb

Msvalidate meta kód:
Ha a Bing kereső webmester eszközeit használja, itt adhatja meg az ellenőrző meta kódot.
Pick Pack Pont feladási bolt azonosító:
A rendelések Pick Pack Pont exportjánál használjuk. Írja be annak a boltnak a Pick Pack Pont azonosítóját, ahol feladja a küldeményt.
PayPal fiók:
Amennyiben áruházában szerepelnek PayPal-al is fizethető szállítási módok, itt adja meg a PayPal fiókjának azonosítóját, ahová az utalásokat várja. Részletek itt. PayPal használatára csak a saját domainről futó webáruházak esetében van lehetőség!

Közösségi

Közösségi oldalak linkjei:
Ha webáruházához, vállalkozásához kapcsolódó YouTube csatornája, Google Plus, Twitter, LinkedIn, Instagram vagy Pinterest oldala van, itt adhatja meg azok URL címeit. A linkek ikonok formájában jelennek meg az áruház láblécében.
Pinterest ellenőrző kód:
A Pinteresten az oldal tulajdonjogát igazoló kód. A Pinterest-től a következő formában kapjuk: . Csak az xxx helyén szereplő kódot kell ide begépelni.

Nemzetköziség

Pénznem:
A webáruház pénzneme. Ebben a pénznemben tölti fel a termékeket (nettó), adja meg a szállítási költségeket, kedvezményeket.
Alapértelmezett ország:
Állítsa be azt az országot, ahonnan a legtöbb vevője fog érkezni.
Webáruház nyelve:
A webáruházat ezen a nyelven működteti, a termékeket, tartalmakat, stb. ezen a nyelven tölti fel.
Nyelv választó megjelenítése
Csak akkor kapcsolja be, ha a "webáruház nyelve" opció alatt megadottól eltérő nyelvű megrendelőkre is számít reálisan. Bekapcsolása esetén megjeleníti a Google Translate nyelvválasztót. Lassít az oldal betöltődésén.

Prémium funkciók

prémium funkció, csak reklámmentes csomagokban!

Hűségpont rendszer

Hűségpont rendszer bekapcsolása:
Hűségpont rendszer használatának engedélyezése.
Egy hűségpont ennyi forint:
Egy hűségpont ennyi forintonként jár. Ajánlott érték: 100
Hűségpont jóváírásánál felhasználó értesítése emailben:
Ha egy felhasználó hűségpontot kap, emailben értesítést küldünk neki.
A hűségpont rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat itt találja .

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek bekapcsolása:
Kapcsolódó termékek megjelenítésének engedélyezése.
A kapcsolódó termékere vonatkozó információkat itt találja .

Együtt vásárolt termékek

Együtt vásárolt termékek bekapcsolása:
Együtt vásárolt termékek megjelenítésének engedélyezése.
Az együtt vásárolt termékekre vonatkozó tudástárat itt találja .

Zopim Chat

Zopim widget kód elhelyezés:
Kapcsolja be, ha a Zopim ügyfélszolgálati chat-et használja.
Zopim widget kód:
Másolja ide a megfelelő működéshez a zopimtól kapott kódot.
A Zopimmal kapcsolatos tudnivalókat itt találja .

Készletkezelés

A készletkezeléssel kapcsolatos tudnivalókat itt találja .