Elfelejtett jelszó
 

Dokumentáció

Általános beállítások

A webáruházhoz kapcsolódó általános beállításokat a Webáruház » Általános beállítások menüpont alatt találja.

Áruház megjelenése:
Az itt látható listából kiválaszthatja áruháza megjelenését, színvilágát. A rendelkezésre álló lehetőségeket az előnézet feliratra kattintva tekintheti meg. Webáruháza megjelenését nem célszerű gyakorta váltogatni, mivel vevőit összezavarhatja a gyakorta változó design.
Áruház fejléc:
Minden design-hoz tartozik alapbeállításból egy fejléckép. Ha ez a fejléc nem illik áruháza arculatához, választhat más fejlécet az itt felsoroltak közül.
Egyedi fejléc
Ha nem talál az alapértelmezett fejlécek között olyat, amely illik áruháza profiljához, vagy még egyedibbé szeretné tenni webáruházát, saját készítésű fejlécképet is feltölthet a rendszerbe. A feltölteni kívánt kép mérete pontosan 1140 pixel széles és 120 pixel magas legyen.
Egyedi háttérkép
Áruházához egyedi háttérképet is feltölthet. A képnek célszerű 1900x1000 pixelesnek lennie és ehhez hasonlónak lennie. Segítségül elkészítettünk egy psd fájlt amit a megfelelő szerkesztő programmal könnyedén átszerkeszthet.
Fix háttér (nem gördül):
Ha bekapcsolja ezt az opciót, a háttér az oldal lefelé görgetésénél a helyén marad, nem scrollozódik.
Áruház lezárása ideiglenesen:
Jelölje be ezt az opciót, ha hosszabb-rövidebb időre szüneteltetni kívánja webáruháza működését. Ha az áruháza zárva van, a vásárlók nem tudnak rendelni árucikkeiből, ezért nem tanácsos ok nélkül lezárni a boltot.
Üzenet lezárt bolt esetén:
Ez a szöveges mező csak akkor jelenik meg, ha az "Áruház lezárása ideiglenesen" opciót bekapcsolja. Ide azt az üzenetet írhatja, amit a lezárt boltban láthatnak a vevők. Mint például "szabadság miatt zárva 2013. július 20-túl augusztus 15-ig"
Rendelések kikapcsolása:
Előfordulhat olyan eset, hogy termékeit csak bemutatni kívánja, de nem szeretné, hogy az érdeklődők itt adják le megrendeléseiket. Tehát az áruházat nem áruházként, hanem egyfajta termékkatalógusként kívánja működtetni. Ebben az esetben kapcsolja be ezt az opciót.
Rendelés értékelések megjelenítése:
Ha ez az opció be van kapcsolva, megjelennek weboldalán a vásárlói rendelés értékelések és azok összesített százalékos pontszáma. Bővebben »
Nyitott rendelések lezárása:
Gyakran előfordul, hogy a "visszaigazolt", "postázott" vagy "összecsomagolt" státuszú rendelések lezárást elfelejtik a boltok tulajdonosai. Ha ezt el szeretnénk kerülni, itt megadhatjuk, hány nap múlva kerüljenek "teljesített" státuszba ezek a megrendelések.
Alapértelmezett ÁFA::
Az áruházban az árucikkek árait mindig nettó árban adja meg, a vásárlók viszont a bruttó árak szerint rendelnek. Az ÁFA mértékét (százalékban) itt adhatja meg. Ezzel az értékkel fog számolni a rendszer valamennyi árucikk esetében (kivéve ahol megad egyedi ÁFA kulcsot az adott termékhez). Alapesetben értéke 27%-ra van állítva.
Euro árak:
Ha be van kapcsolva, áruházában az árak Euróban is megjelennek az aktuális napi MNB árfolyam szerint.
E-számla választható:
Ha be van kapcsolva, a vevő a rendelés folyamán jelezheti e-számla igényét Ön felé.
Biztonságos rendelési kódok:
Régebbi webáruházainkban a rendelési kódok lineárisan, sorszám-szerűen generálódnak. A konkurencia ezt kihasználhatja hamis megrendelések leadásával. Pl. heti egy rendelés leadásával, a két sorszámot összevetve kiderül, hogy az adott időszakban hányan rendeltek Öntől. Ezt a problémát előzi meg a biztonságos rendelési kód, amely egy véletlen generált egyedi szám. Ha bekapcsolja a biztonságos rendelési kódokat, vissza nem kapcsolható.
Kötelező telefonszám:
Ha be van kapcsolva, a felhasználó csak akkor tud rendelni az áruházból, amennyiben regisztrációnál vagy a rendelés során megadja a telefonszámát.
Felnőtt tartalom:
Ha be van kapcsolva, a felhasználók csak azután láthatják oldala tartalmát, miután nyilatkoztak tizennyolcadik életévük betöltéséről. Amennyiben az opció bekapcsolása nélkül forgalmaz felnőtt tartalmat, előzetes felszólítás nélkül töröljük áruházát.
Szeszesital és/vagy dohányáru forgalmazás:
Ha be van kapcsolva, a felhasználók csak azután láthatják oldala tartalmát, miután nyilatkoztak tizennyolcadik életévük betöltéséről. Amennyiben az opció bekapcsolása nélkül forgalmaz ilyen termékeket, előzetes felszólítás nélkül töröljük áruházát.
Kapcsolat - e-mail:
Ide azt az e-mail címet adja meg ahová a rendelésekről kapott értesítéseket várja, ahol a vevők kérdéseikkel felkereshetik. Alap esetben ez az e-mail cím megegyezik azzal az e-mail címmel, amelyről regisztrált, de itt lehetősége van másikat megadni.
Kapcsolat - telefonszám:
Ha a vevőknek kérdése van a vásárlással, rendelésekkel, árucikkekkel kapcsolatban, ezen a számon érhetik el Önt.
Title Tag:
A webáruház címe - Ide célszerű a webáruházát leginkább jellemző, nagyon rövid kifejezést írnia. Pl.: "Kertészeti webáruház", "Pizza rendelés Budapesten"
Nyelv választó megjelenítése:
Ha bekapcsolja az opciót, a google fordító is megjelenik oldalán. Ezzel az eszközzel látogatói könnyen a saját nyelvükre tudják fordítani az oldal tartalmát. Csak akkor kapcsolja be ezt az opciót, ha valóban szállít külföldre illetve sok külföldi megrendelője van, mivel a fordító jelentősen lelassítja az oldal működését.
Hírlevél feliratkozási lehetőség:
Ha be van kapcsolva, áruházában a felhasználók regisztrációkor/rendelésnél feliratkozhatnak az Ön által küldött hírlevelekre. A feliratkozott felhasználók adatait a webáruház»felhasználók menüben érheti el. Csak önálló domainről működő webáruházak esetében használható.
Áruház leírása (meta description):
Napjainkban nagyon fontos hogy a webáruház a keresőrendszerek (google, yahoo, stb) találati listáiban előkelő helyen szerepeljen. Minél előrébb szerepel az oldala, annál több a látogató, annál több a vevő. Ebbe a mezőbe röviden (maximum 200 karakteren) írja le webáruházát, milyen termékeket kínál, stb. Célszerű marketing szempontból megfontolt, értelmes mondatot ide írnia. Pl.: "Áruházunkban minőségi fehér- és vörösborokat talál az ország valamennyi híres borvidékéről, Tokajtól Villányig."
Kulcsszavak (meta keywords):
A keresőrendszerek számára adhat meg itt az áruházára vonatkozó kulcsszavakat. A kulcsszavak hasonlóak mint a könyvek esetében alkalmazott tárgyszavak. A kulcsszavakat egymás után adja meg, vesszőkkel elválasztva. Maximum 6-7 kulcsszót adjon meg. Például: Borok, Vörösbor, Fehérbor, Édes, Száraz, Félszáraz, Tokaji
Skype felhasználónév:
Amennyiben a Chat modult publikálta a modulok menüpont alatt, itt meg kell adnia skype felhasználónevét a helyes működéshez, valamint azt, hogy a felhasználók hívásokon keresztül vagy chaten (írásban) érhetik-e el az ügyfélszolgálatos kollégát.
PayPal fiók:
Amennyiben áruházában szerepelnek PayPal-al is fizethető szállítási módok, itt adja meg a PayPal fiókjának azonosítóját, ahová az utalásokat várja. Részletek itt. PayPal használatára csak a saját domainről futó webáruházak esetében van lehetőség!
msvalidate meta kód:
Ha a Bing kereső webmester eszközeit használja, itt adhatja meg az ellenőrző meta kódot.
Google ellenőrző kód (Webmaster Toolshoz):
A Google Webmaster Tools bekötésére szolgál, részletek itt.
Google analytics kód (Google Analyticshez):
A Google Analytics bekötésére szolgál, részletek itt.
Google Plus oldal url:
Vállalkozása Google Plus oldalának URL címe, pl.: https://plus.google.com/108940808397670502626
Facebook oldal url:
Vállalkozása Facebook oldalának URL címe
Facebook like doboz:
Amennyiben megadta a Facebook oldal URL címét és bekapcsolta ezt az opciót, webáruházában megjelenik a Facebook like doboz.
Facebook áruház bekötése:
Segítség itt.
Árukereső szállítási idő:
A termék szállítási ideje. A megrendelés napjától számítva ennyi munkanap alatt kerül kiszállításra az adott termék.
Azonnal (vagy a következő munkanapon) szállítható termék esetében a helyes érték: 1
A mező kitöltése opcionális, amennyiben nem kíván ilyen értéket megadni, hagyja a mezőt üresen.
Árukereső szállítási költség:
A termék házhoz szállítási költsége országon belül. Amennyiben a termék szállítási költsége országszerte súlytól és a termék árától függetlenül ingyenes, a helyes érték: FREE Amennyiben a termék szállítási költsége országszerte súlytól és a termék árától függetlenül meg van határozva, pl. 700,- Ft. (ÁFÁ-t tartalmazó összeg), a helyes formátum a következő: 700
A mező kitöltése opcionális, amennyiben nem kíván ilyen értéket megadni, hagyja a mezőt üresen.
Pick Pack Pont feladási bolt azonosító:
Pick Pack Pont exportnál használjuk. Írja be annak a boltnak a Pick Pack Pont azonosítóját, ahol feladja a küldeményt.
Pénznem:
A webáruház pénzneme. Ebben a pénznemben tölti fel a termékeket (nettó), adja meg a szállítási költségeket, kedvezményeket.
Alapértelmezett ország:
Állítsa be azt az országot, ahonnan a legtöbb vevője fog érkezni.
Webáruház nyelve:
A webáruházat ezen a nyelven működteti, a termékeket, tartalmakat, stb. ezen a nyelven tölti fel.
Nyelv választó megjelenítése
Csak akkor kapcsolja be, ha a "webáruház nyelve" opció alatt megadottól eltérő nyelvű megrendelőkre is számít reálisan. Lassít az oldal betöltődésén.

Az itt végzett beállítások érvényesítéséhez kattintson a "mentés" feliratú gombra.