Hírek feltöltése a webáruházba

Webáruház rendszerünk lehetőséget biztosít arra is, hogy híreket, érdekességeket töltsön fel.

A hírek feltöltését, módosítását az adminisztrációs felületen a Tartalom » Hírek menüpont alatt végezheti.

Töltse ki a cím, a bevezető és a tartalom mezőket, majd mentse el a hírt a “mentés” gombra kattintva. A hír feltöltése után bélyegképet is feltölthetünk hozzá. Célszerű 100x100 pixeles, de legalábbis egyforma szélességű és hosszúságú (négyzet alakú) képet feltölteni.

Ha vannak oldalunkon feltöltött és publikált hírek, a főmenüben megjelenik a hírek menüpont, amelyre kattintva megtekinthetjük a hírek listáját.

Feltöltött hírek esetén RSS hírfolyam is elérhető lesz honlapunkon. Ezzel elérhetjük azt például, hogy feltöltött híreink automatikusan megjelenjenek Facebook oldalunkon is!

Milyen a "jó" hír?

A híreket elsősorban azért írjuk, hogy felhasználóinkat azonnal és részletesen tájékoztassuk. Másodsorban a keresők is jobb preferelják a tartalomgazdag, minőségi oldalakat.

Ehhez viszont arra van szükség, hogy minőségi, egyedi tartalmat állítsunk elő. A más oldalakról egy az egyben “átcopypastelt” hírekkel többet ártunk magunknak, mint használunk, ráadásul szerzői jogokat is sérthetünk.

Hírek megjelenítése a főoldalon

Ha azt szeretnénk, hogy legfrissebb híreink megjelenjenek a főoldalon, a Webáruház » Általános beállítások » Design füle alatt kapcsoljuk be a “Hírek a főoldalon” opciót. Ebben az esetben mindig a legfrissebb három hírünk megjelenik a főoldalon is.

Hírek megjelenítése modulban az oldalsávban

Ha modulként is meg szeretnénk jeleníteni friss híreinket a webáruház oldalsávjában, helyezzük el a “friss hírek” modult a “Modulok” főmenüpont alatt.

Hogyan töltsek fel képet? Hogyan szúrok be linket? Útmutató a tartalmi oldalak szerkesztéséhez ».