Egy termék több kategóriában

prémium funkció, csak reklámmentes csomagokban!

Egy jól kialakított, átgondolt webáruházban a termékek legnagyobb része besorolható egyetlen kategóriába. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor szükséges az, hogy néhány termékünket több kategóriában is megjelenítsük.

Ezt megoldható a termékek másolásával, azaz, hogy pl. egyetlen termékből készítünk 3 másolatot és ezeket helyezzük el. Ez a megoldás viszont megnehezíti az adminisztrációt (gondoljunk csak a megfelelő készlet kezelésre, és az adminisztrációra – ha a termék valamely paramétere változik, több helyen kell nekünk is elvégezni a módosításokat).

A nagyobb baj, hogy áruházunk keresőpozícióira is negatívan hat, hiszen pl. a Google az ilyen termékeket könnyen láthatja duplikációnak (ami voltaképpen igaz is.)

Egy termék több kategóriában

Mi a megoldás?

A kényelmes és jó megoldás az, ha az ilyen termékeket az adminisztrációs felület által nyújtott lehetőséggel, az egy termék több kategóriában történő elhelyezésével valósítjuk meg. Nincs más dolgunk, mint a termék adatlapján megadnunk azokat a további kategóriákat, ahol szerepeltetni szeretnénk a terméket.

Egy termék több kategóriában a webáruházban

Egy termék maximum 3 kategóriában szerepelhet!