Egyedi árak felhasználói csoportokhoz

A webáruház rendszer alapverziójában is megtalálható az a funkció, hogy vásárlóinkat csoportokba rendezzük és ezekhez a csoportokhoz egyedi (százalékos) kedvezményeket adjunk meg. Pl. törzsvásárlók 10%, kiemelt ügyfelek 15%.

Viszont a fenti megoldás nem mindig elegendő. Ha több termékünk van több beszállítótól, szinte kizárt hogy egységesen meg tudjuk adni százalékban a kedvezmény mértékét.

Elképzelhető hogy egyik termékünket pl. 10% kedvezménnyel tudjuk adni törzsvásárlóinknak, mást viszont 2000 Ft kedvezménnyel tudnánk odaadni, megint másra viszont sajnos nem tudunk semmilyen kedvezményt adni - még törzsvásárlóknak sem.

A százalékos kedvezmények hátránya még, hogy használatával nem tudunk „szép”, pl. 990-re vagy 490-re végződő árakat megadni.

Az egyedi árak használatával minden egyes terméknek külön árat adhatunk meg, felhasználói csoportokhoz kötve - gyorsan és kényelmesen.
Egyedi árak a webáruházban

Egyedi árak megadása

Felhasználói csoportok beállítása

Elsőként a felhasználói csoportjainkat kell kialakítanunk, ha egy adott csoporthoz egyedi árakat kívánunk rendelni, a csoport adatlapján kapcsoljuk be az "egyedi termék árak" opciót. Innentől kezdve ehhez a csoporthoz nem tartozhat százalékban megadott kedvezmény.

Felhasználói csoporthoz kapcsolt árak a webáruházban

Az egyedi árakat megadhatjuk a hagyományos módszerrel, azaz a termék adatlapján rögzítve. Ezt a megoldást csak akkor használjuk, ha csak néhány árat kell felvinnünk vagy módosítanunk, mivel nagyon időigényes több száz vagy több ezer termék árát egyesével módosítanunk a webáruházban

Egyedi árak a webáruházban

Árazás excel feltöltéssel

A funkció aktiválása után az admin oldal „Katalógus > Csoportos feltöltés” menüpontjában új lehetőségek nyílnak meg.

Az árazás exportja menüpont segítségével egy xlsx fájlba letöltheti jelenlegi termékkészletének árlistáját.

Ezt a fájlt a megfelelő mezők kitöltésével módosítva vissza töltheti a rendszerbe az „Árazás importja” űrlap használatával.

Egyedi árak excel feltöltése a webáruházba

Fontos! Ennek az excel fájlnak a feltöltésével csak a felhasználói csoportokhoz köthető árak módosíthatók, a termék egyéb adatai és listaára sem fognak változni. Ezek módosítására továbbra is az eredeti árukészlet excel használandó.

A fejlesztés csak reklámmentes webáruházainkban aktiválható, egyszeri aktiválási díj (21 900 Ft) ellenében.