Extra mezők a megrendelésekhez

A rendeléshez extra mezőket csak akkor vegyen fel, ha azok valóban fontosak és szükségesek. A rendelési folyamat túlbonyolításával vásárlókat veszíthet!

Számos olyan eset lehet, hogy Ügyfeleink a rendelések mellé valamilyen információt kívánnak a sztenderd adatokon (név, cím) felül bekérni a vásárlótól. Pl. szakmai engedély száma, honnan talált a webáruházra a vevő, stb.

Ezt a testre szabhatóságot biztosítja az extra rendelési mezők használata. Az itt felvitt mezőket a rendelés utolsó lépésénél megjeleníti a rendszer, a vásárlónak pedig a rendelés véglegesítése előtt ki lehet (vagy ki kell) töltenie őket.

Név: A kitöltendő mező neve mellett megjelenő felirat. Pl. szakmai igazolvány száma, hogyan talált ránk?

Sorrend: Egész számot adjon meg. Az itt megadott értékkel szabályozza a mezők elhelyezkedési sorrendjét az űrlapon.

Típus: A beviteli mező típusát határozza meg, lehet:

  • Egysoros szöveg (input) – rövid szöveg bevitelét teszi lehetővé (max. 70 karakter)
  • Legördülő lista (select) – listát jelenít meg, amelyből választhat a vásárló
  • Szövegdoboz (textarea) – hosszabb szöveg begépelésére szolgál, (max. 255 karakter)

Kötelező mező:

Ha be van pipálva, a megrendelőnek kötelező a megrendelés leadásához kitöltenie a mezőt.

Alapértelmezetten kitöltve az előző rendelés adatával:

Ha már egy korábbi rendelésénél a megrendelőnk megadta már ezt az adatot, akkor alapértelmezetten ezzel az értékkel kerül kitöltésre a mező. Csak akkor kell a felhasználónak felülírnia, ha már helytelen ez az adat.

Csak akkor fog automatikusan kitöltődni az előző rendelés adataival, ha nem változtattuk meg időközben az extra mező nevét.

Az előző példánál maradva: A megrendelőnk korábbi rendelésénél már megadta szakmai igazolványa számát. Jelen rendelésénél megjelenik ugyan a mező, de már kitöltve a korábban megadott adattal. Így nem kell újra begépelni, csak akkor, ha esetleg azóta új igazolványt kapott.

Rövid leírás:

Ha a mező használata magyarázatra szorul, pár szóban leírhatjuk a kapcsolódó tudnivalókat.

Opciók:

Ha a típus legördülő lista, csak akkor kell megadnunk. Soroljuk fel pontosvesszővel a választható lehetőséget. Pl. a mező neve „Honnan hallott rólunk?” Opciók: Ismerőstől;Rádióreklámban;Google;Facebook

Hol jelennek meg az itt megadott információk?

A rendelés adatait tartalmazó emailben (mind a vásárló, mind az eladó számára), valamint a rendelés adatlapján (mind a bolti, mind az admin felületen).

Ha törlök egy mezőt, amit korábban kitöltve adatokat vettem fel, törlődnek a rendelés adatlapjáról is a megadott adatok?

Nem, a megadott adatok a rendeléshez csatolva továbbra is megmaradnak.