Hogyan működik az automatikus csomagfeladás?

Ha egy webáruházban sok megrendelés van, nagy terhet róhat az üzemeltetőre és munkatársaira a csomagcímkék nyomtatása, csomagok rögzítése a postázó programokban. Erre a problémára nyújt megoldást GLS API integrációnk, mellyel naponta több órányi munkától kímélhetjük meg magunkat.

A modul használatával a rendelés adatlapján egy új űrlapunk jelenik meg, ez alapértelmezetten a rendelés adataival van kitöltve.

A csomagfeladó felület kezeli a GLS csomagpontokat is. Ha a térképes GLS csomagpont választó használatával a webáruházban a vásárló GLS csomagpontra kérte a küldeményt, a feladás ennek figyelembevételével fog történni.

Az űrlap elküldése után megkapjuk a csomagszámot, a nyomtatható csomagcímkét és egyúttal a GLS rendszerében is rögzítésre kerül csomagunk.

GLS API csomagfeladás webáruházban

Szükséges beállítások

Rendszerünk mind a régi, GLS Connect API-val, mint az új MyGLS API-val kompatibilis. Azt, hogy mely API-t használja, admin felületünkön tudja beállítani.

Ha a modul aktív a webáruházában, a vonatkozó beállításokat a webáruház » GLS API beállítások menüpontban végezheti el. A GLS API felhasználónév, GLS API jelszó és GLS ügyfélszám értékeit a GLS biztosítja az Ön számára.

GLS API beállítások

Csomagfeladás, címkenyomtatás

Ha elvégeztük a fenti beállításokat, azoknál a rendeléseinknél, ahol a vevő GLS-es szállítási módot választott megjelenik a "GLS csomagfeladás" fül. Az itt megjelenő űrlap adatai a rendelés adataiból illetve a korábban elvégzett GLS beállításokból generálódnak, de természetesen itt akár felül is írhatjuk ezeket.

A "címkenyomtatás" gombra kattintva legenerálódik a címke (nyomtatható formában), csomagunk a GLS rendszerében is rögzítésre kerül.

A GLS-től kapott csomag azonosító(k) is megjelennek a rendeléshez társítva. (Alső kép)

GLS címkenyomtatás és feladás

GLS feladott címke

Gyakori kérdések a GLS csomagfeladással kapcsolatban

Hol kaphatok GLS felhasználónevet, jelszót?
Ezeket az adatokat a GLS biztosítja Önnek, ha felveszik velük a kapcsolatot.
GLS csomagpontokat is kezel a webáruház és a csomagfeladás?
Igen! A szállítási módnál beállíthatja, hogy GLS csomagpontos szállítási módról van szó. Ebben az esetben a vásárló a megrendelés véglegesítésénél térképes felületről választhat átvételi pontot.
Az utánvéti összeget mikor tölti ki automatikusan a GLS csomagfeladó modul?
Ha a választott szállítási mód nevében szerepel az utánvét kifejezés.
Webáruház GLS API kérdések

A GLS csomagfeladás API csak reklámmentes webáruházainkban aktiválható, egyszeri aktiválási díj (19 900 Ft) ellenében.