Miért fontos a HTTPS?

2024-től a böngészők egy része automatikusan HTTPS-re irányítja a látogatókat. Ha az Ön webáruházához nincs HTTPS tanúsítvány rendelve, elveszíti ezeket a látogatókat. A tanúsítvány használata napjainkban gyakorlatilag elengedhetetlen!

A webáruházak üzemeltetése során felhasználó adatokat és jelszavakat kezelünk. A hagyományos HTTP protokollon keresztül ezek az adatok titkosítatlanul kerülnek továbbításra.

SSL kapcsolat (HTTPS protokoll) esetében ezek az adatok titkosítva vannak. Így felhasználóink adatai, jelszavai sokkal nagyobb biztonságban vannak.

A Google is egyre inkább a HTTPS használatát szorgalmazza.

HTTPS webáruház

Vásárlói bizalom

A böngészők is egyre hangsúlyosabban figyelmeztetik felhasználóinkat, ha https kapcsolat nélküli oldalon adják meg adataikat.

A Google Chrome így figyelmeztet:

HTTPS figyelmeztetés Google Chromeban

A Firefox pedig így:

HTTPS figyelmeztetés Firefox böngészőben

Nem kell hozzá sok képzelőerő és beláthatjuk, hogy ezek a figyelmeztetések több vásárlót elrettentenek attól, hogy nálunk vásároljanak. Ezért is fontos, hogy mihamarabb HTTPS protokoll alá helyezzük webáruházunkat.

A HTTPS webáruház csak reklámmentes webáruházainkban aktiválható, éves díj (6 900 Ft) ellenében.

A HTTPS tanúsítvány domainre + tárhelyre vonatkozik. Tehát ha a webáruházra a HTTPS megrendelés után új domaint igényel, új HTTPS tanúsítvány megrendelése szükséges. HTTPS webáruház HTTP-re történő visszaállítása forgalomkiesést eredményez!