Elfelejtett jelszó
 

Dokumentáció

Kapcsolódó termékek webáruházban

Kapcsolódó termékek [prémium funkció, csak reklámmentes csomagokban!]

Ha webáruházat üzemeltetünk, első és legfontosabb célunk az, hogy minél nagyobb profitot termeljünk, minél nagyobb forgalom keresztül. A forgalmat nem csak a vásárlók számának emelésével növelhetjük, hanem az átlagos vásárlási összeg emelésével is. Azaz nem csak az a célunk, hogy sokan vásároljanak nálunk, hanem az is, hogy sokat.

Az egy rendelés alkalmával megrendelt termékek számát (így a rendelés összértékét is) több módszerrel emelhetjük. Ezek közül az egyik leghatékonyabb módszer a kapcsolódó termékek feltüntetésének bevezetése.

Mit is takar ez?

Ha valaki rendel tőlünk egy okostelefont minden valószínűség szerint szüksége lesz hozzá adatkábelre, töltőre, védőfóliára esetleg tokra is.

Ha vásárlói fejjel gondolkodunk, láthatjuk, hogy a vevőnek a mobiltelefon megrendelésével egy időben célszerű leadni a rendeléseket ezekre a termékekre is. Egyfelől ez a legkényelmesebb, mivel minden egyszerre érkezik meg hozzá, nem kell több különféle boltban keresgélnie, másfelől költséghatékony is azért, mert egyszer fizet postaköltséget.

A vevők viszont kényelmesek, nem állnak neki az oldalunkon keresgélni egyesével ezeket a termékeket, lehet hirtelen eszükbe sem jut, hogy ezekre is szükség lehet. Viszont ha minden termék oldalán egyértelműen feltüntetjük ezeket a kapcsolódó tételeket, nagyot léphetünk előre a vásárlási élmény és saját forgalmunk növelésében.

Adminisztráció

  1. A kapcsolódó termékek megjelenítését először be kell kapcsolnunk a webáruház > általános beállítások > prémium funkciók fül alatt.
  2. Ezután a termék adatlapján megjelenik a kapcsolódó termékek fül.
  3. Kezdje a mezőbe gépelni a termék nevét, majd válassza ki a listából, ezután kattintson a "hozzáadás" gombra

Egy termékhez maximum 5 másik kapcsolható. A kapcsolat egyirányú. A fenti példánál maradva: Ha okostelefonunkhoz fóliát kapcsolunk, a fólia meg fog jellenni a telefon adatlapján, de a fólia adatlapján a telefon nem.

Kapcsolódó árucikkek