Kapcsolódó termékek

prémium funkció, csak reklámmentes csomagokban!

Ha webáruházat üzemeltetünk, első és legfontosabb célunk az, hogy minél nagyobb profitot termeljünk, minél nagyobb forgalom keresztül. A forgalmat nem csak a vásárlók számának emelésével növelhetjük, hanem az átlagos vásárlási összeg emelésével is. Azaz nem csak az a célunk, hogy sokan vásároljanak nálunk, hanem az is, hogy sokat.

Az egy rendelés alkalmával megrendelt termékek számát (így a rendelés összértékét is) több módszerrel emelhetjük. Ezek közül az egyik leghatékonyabb módszer a kapcsolódó termékek feltüntetésének bevezetése.

Kapcsolódó termékek webáruházban

Mik a kapcsolódó termékek?

Ha valaki rendel tőlünk egy okostelefont minden valószínűség szerint szüksége lesz hozzá adatkábelre, töltőre, védőfóliára esetleg tokra is.

Ha vásárlói fejjel gondolkodunk, láthatjuk, hogy a vevőnek a mobiltelefon megrendelésével egy időben célszerű leadni a rendeléseket ezekre a termékekre is. Egyfelől ez a legkényelmesebb, mivel minden egyszerre érkezik meg hozzá, nem kell több különféle boltban keresgélnie, másfelől költséghatékony is azért, mert egyszer fizet postaköltséget.

A vevők viszont kényelmesek, nem állnak neki az oldalunkon keresgélni egyesével ezeket a termékeket, lehet hirtelen eszükbe sem jut, hogy ezekre is szükség lehet. Viszont ha minden termék oldalán egyértelműen feltüntetjük ezeket a kapcsolódó tételeket, nagyot léphetünk előre a vásárlási élmény és saját forgalmunk növelésében.

Adminisztráció

  1. A kapcsolódó termékek megjelenítését először be kell kapcsolnunk a webáruház » általános beállítások » prémium funkciók fül alatt.
  2. Ezután a termék adatlapján megjelenik a kapcsolódó termékek fül.
  3. Kezdje a mezőbe gépelni a termék nevét, majd válassza ki a listából, ezután kattintson a "hozzáadás" gombra
Egy termékhez maximum 5 másik kapcsolható. A kapcsolat egyirányú. A fenti példánál maradva: Ha okostelefonunkhoz fóliát kapcsolunk, a fólia meg fog jelenni a telefon adatlapján, de a fólia adatlapján a telefon nem.

Kapcsolódó árucikkek