A webáruházakban alapbeállítás szerint a menük automatikusan készülnek el a létrehozott tartalmi oldalak alapján. Ha Ön haladó felhasználó és testre szeretné szabni a menüket, a Webáruház / Általános beállítások menüpontban a Működés fülön kapcsolja ki az automatikus menük opciót.

Menük szerkesztése

A webáruházban található főmenüt és lábléc menüt a Tartalom / Menük szerkesztése menüpont alatt szerkeszthetjük.

A menüszerkesztő bal felső sarkában található lista segítségével választhatjuk ki, hogy a főmenüt vagy a lábléc menüt szeretnénk szerkeszteni.

Fontos figyelembe vennünk, hogy a főmenü maximum háromszintű, a lábléc menü egyszintű lehet.

Menük szerkesztése a webshopban

Új menüpont létrehozása

A kiválasztott menü struktúráját a menüválasztó alatt látjuk. Kezdetben a struktúra üres. Az első menüpontunk hozzáadásához ki kell töltenünk az "Új almenüpont" létrehozása űrlapot.

A név megadása (ez a felirat fog látszani a menünkben) után válasszuk ki a menü típusát, adjuk meg a céloldalt, majd kattintsunk a "létrehoz" gombra.

Új menüpont létrehozása a webáruházban

Menüpontok típusai

Tartalmi oldal

A korábban létrehozott tartalmi oldalunkat tudjuk a menübe linkelni így. A típus kiválasztása után a céloldal mezőben kezdjük el begépelni a már létrehozott oldalunk címét, majd amint megjelent, válasszuk ki. Az URL mező ilyenkor automatikusan kitöltődik a tartalmi oldal linkjével.

Kategória oldal

A korábban létrehozott kategóriát tudjuk a menübe linkelni így. A típus kiválasztása után a céloldal mezőben kezdjük el begépelni a már létrehozott kategóriánk nevét, majd amint megjelent, válasszuk ki. Az URL mező ilyenkor automatikusan kitöltődik a kategória linkjével.

Termék oldal

A korábban feltöltött terméket tudjuk a menübe linkelni így. A típus kiválasztása után a céloldal mezőben kezdjük el begépelni a már létrehozott termékünk nevét, majd amint megjelent, válasszuk ki. Az URL mező ilyenkor automatikusan kitöltődik a termék linkjével.

Gyártó oldal

A korábban létrehozott gyártó oldalát tudjuk a menübe linkelni így. A típus kiválasztása után a céloldal mezőben kezdjük el begépelni a már létrehozott gyártó nevét, majd amint megjelent, válasszuk ki. Az URL mező ilyenkor automatikusan kitöltődik a gyártó linkjével.

Egyedi URL

Ha egy egyedi URL opciót választjuk, tetszőleges linket adhatunk a menühöz. Ilyenkor nem kell céloldalt megadnunk, hanem az URL mezőbe kell beírnunk a linkelni kívánt URL-t.

Üres

Előfordulhat olyan eset, amikor azt szeretnénk, hogy a menüpontra kattintva ne történjen semmi, ne linkeljen semmit a menüpont. Általában olyan menüpontokra használjuk, amelyek maguk nem linkelnek sehova, de almenüpontjai vannak.

Menüpont módosítása

Válasszuk ki a bal oldali fastruktúrából a módosítani kívánt menüpontot, majd a megjelenő űrlapon az adatok módosítása után kattintsunk a "mentés" gombra.

Menüpont adatainak módosítása

Menüpont áthelyezése

Egy-egy menüpont sorrendjét vagy helyét a menüstruktúrában a "húzd és vidd" módszerrel változtathatjuk meg.

Menüpont törlése

Válasszuk ki a törölni kívánt menüpontot a listából, majd a megjelenő űrlapon kattintsunk a "Menüpont törlése" gombra.

Menüpont törlése a webshopból

Menüpont publikáltságának megváltoztatása

A menüpontok láthatóságát a fastruktúrában a nevük melletti kapcsolóval szabályozhatjuk. A nem publikált menüpontok nem jelennek meg a webáruház felületén.

Menüpont publikáltságának megváltoztatása

Menüpontok karbantartása

Vegyük figyelembe, ha a webshopból törlünk egy olyan oldalt (kategóriát, terméket, gyártót, stb.) amire menüpont mutat, az nem vonja magával a menüpont törlését. Ilyen esetekben célszerű vagy magát a menüpontot is törölni, vagy elrejteni.