Mik a modulok?

Mik a modulok?

Moduloknak a webáruház két oldalsó sávjában, láblécében és nyitólapján elhelyezhető weblap részeket nevezzük.
A modulok menüpontban ezek az elemek szabadon áthelyezhetők és módosíthatók.

Modulok áthelyezése

A modulokat az egérrel szabadon áthúzhatjuk a nekünk megfelelő pozícióba.

Modulok átnevezése

A modulok címét, megjelenését a felettük található kis ceruza ikonra kattintva szerkeszthetjük.

A nyitólap szerkesztése

Nyitólapi modulok szerkesztése

A nyitólapon megjelenő modulokat is tetszés szerint testre szabhatjuk. Ehhez át kell váltanunk a Nyitólap fülre a szerkesztő felületen.

Modulok listája

A pirossal jelölt két modul (kosár és kínálat) elhelyezése mindenképp kötelező a webáruház megfelelő működéséhez.


Kínálat Kötelező modul
Az áruházban szereplő kategóriák felsorolása látható itt. Ha a felhasználó a kategória nevére kattint, akkor a rendszer a kategória alá tartozó árucikkeket és/vagy alkategóriákat jeleníti meg.

Kosár Kötelező modul
A vásárló itt követheti nyomon, hogy mely árucikkeket jelölte ki megrendelésre (helyezte a kosarába).

Partnerek
A tartalom » partnerek menüpont alatt felvitt és beállított (publikált) partnereinek bannereit (ha nincs banner, akkor csak a partner oldal címét) jeleníti meg. Ha felhasználó a partner linkjére kattint, akkor a megadott oldalra kerül. A partnerek kezeléséről bővebb információt itt talál.

Akciók
Az árucikkek adminisztrációnál bizonyos árucikkeket akciósnak jelölhet. Ezek az árucikkek itt is megjelennek, képpel együtt. Az akciós modul tartalma óránként frissül, tehát ha elment egy akciós terméket, az kicsivel később jelenik meg a modulban. Maximum 20 árucikket jelöljön meg így. Ha ennél többet jelöl meg, itt akkor is csak maximum 20 jelenik meg egyszerre! Az akciós modulban csak azok az árucikkek jelennek meg, melyekhez fotó is tartozik.

Díjak
Amennyiben nyert már a webáruháza valamilyen díjat a Superwebaruhaz.hu rendszerében, az elismerések itt jelennek itt.

Vitarendezés
Az Európai Unió tagországaiban működő minden webáruháznak, online piacnak, így a magyar webshopoknak is kötelezőn meg kell jeleníteniük a honlapjukon a vitarendezési platformra mutató linket. Ez a banner itt jelenik meg.

Értékelések

Az áruházban leadott rendelés értékelések átlagának megjelenítése. A rendelés értékelésekről bővebb információ itt található.

Toplista
Az áruház legnépszerűbb 10 árucikke. A népszerűséget két tényező határozza meg: az adott árucikkre leadott rendelések száma illetve az adott árucikk termékoldalának megtekintéseinek száma. A "ranglista" naponta frissül.

Skype Chat
A chat segítségével a Skype-ot használó látogatók kapcsolatba léphetnek a webáruház munkatársaival, hogy azonnal választ kapjanak esetleges kérdéseikre.
A modul használatához meg kell adnia a Skype felhasználónevet a modul beállításainak szerkesztésével.

Tartalom Prémium modul
Egyedi HTML tartalmat jeleníthet meg a modulok segítségével az oldalsávokban. A tartalom szerkesztéséhez segédletet állítottunk össze.

Gyártók Prémium modul
Termékeit gyártók szerint jelenítheti meg a webáruházban. Keresőoptimalizáltság szempontjából is nagyon hasznos ez a modul! Gyártók kezelésének leírása.
Ha sok gyártó van a webáruházában, célszerű a modul beállításainál a "legördülő mező" működési módot beállítani.
Ha képeket töltünk fel a gyártókhoz, a modul beállításainál válasszuk ki a "képes lista" módot. Így látványos, képes elemet hozhatunk létre oldalunkon.

Hírlevél feliratkozás Prémium modul
Ha van hírlevele, itt is feliratkozhatnak rá a felhasználók. A feliratkozott felhasználók a sales » felhasználók menüpont alatt exportálhatóak a regisztrációs során feliratkozott felhasználókkal együtt.

Címkefelhő Prémium modul
Áruháza fő kulcsszavait jelenítheti meg látványos formában ezzel a modullal. Az megadott kulcsszavakra keresőoptimalizálás szempontjából is erősítheti áruházát. A modulnak két működési módja van: automatikus (a legnépszerűbb keresésekből épülnek fel a kulcsszavak - naponta frissülő adatok alapján), vagy manuális (Ön adja meg a kulcsszavakat vesszővel elválasztva).

Friss hírek Prémium modul
A webáruházba feltöltött hírekre mutató linkeket helyezhet el a modul használatával.

Slider Nyitólapi modul
Csak a nyitólapra helyezhető. A nyitólapi bannerek alá feltöltött képek jelennek meg itt váltakozva. Bővebben.

Újdonságok Nyitólapi modul
Az újdonságnak jelölt termékek jelennek meg itt.