Elfelejtett jelszó
 

Dokumentáció

Modulok

Mik a modulok?

Ha megnéz egy superwebáruházat (pl.: demo.superwebaruhaz.hu), láthatja hogy a bal és a jobb oldali hasábban különálló egységekre bontható honlap-részek szerepelnek. Ilyenek például a "kínálatunk", "keresés", "kosár", stb. Ezeket az alkotóelemeket moduloknak nevezzük.

A superwebáruház adminisztrációs felülete lehetőséget biztosít arra, hogy ezeket a modulokat ott helyezze el az oldalán, ahol akarja, illetve több modult ki/be kapcsolhat.

A modulok alapvetően két részre oszthatóak: kötelező modulokra és nem kötelezőekre. A kötelező modulokat mindenképpen be kell kapcsolnia, hiszen ezek nélkül nem működőképes az oldal.

Kötelező modulok:

Kínálat

Az áruházban szereplő kategóriák felsorolása látható itt. Ha a felhasználó a kategória nevére kattint, akkor a rendszer a kategória alá tartozó árucikkeket és/vagy alkategóriákat jeleníti meg.

Kosár

A vásárló itt követheti nyomon, hogy mely árucikkeket jelölte ki megrendelésre (helyezte a kosarába).

Hirdetések

A hirdetések automatikusan a kosár modul alatt helyezkednek el. Csupán ennyit kérünk azért, hogy Ön továbbra is ingyenesen használhassa a rendszert.

A hirdetések az áruház létrehozása után 7 ill. 14 nappal jelennek meg.

Nem kötelező modulok:

Keresés

Az áruházban szereplő árucikkek között kereshet a felhasználó. Ugyan a modult ki lehet kapcsolni, de elhelyezése mindenképpen javasolt, hiszen a vásárlók a használatával sokkal könnyebben megtalálják az általuk keresett terméket.

Partnerek

A tartalom » partnerek menüpont alatt felvitt és beállított (publikált) partnereinek bannereit (ha nincs banner, akkor csak a partner oldal címét) jeleníti meg. Ha felhasználó a partner linkjére kattint, akkor a megadott oldalra kerül.

Akciók

Az árucikkek adminisztrációnál bizonyos árucikkeket akciósnak jelölhet. Ezek az árucikkek itt is megjelennek, képpel együtt. Maximum 20 árucikket jelöljön meg így. Ha ennél többet jelöl meg, itt akkor is csak maximum 20 jelenik meg egyszere! Az akciós modulban csak azok az árucikkek jelennek meg, melyekhez fotó is tartozik.

Toplista

Az áruház legnépszerűbb 10 árucikke. A népszerűséget két tényező határozza meg: az adott árucikkre leadott rendelések száma illetve az adott árucikk termékoldalának megtekintéseinek száma.

Chat

A chat segítségével a Skype-ot használó látogatók kapcsolatba léphetnek a webáruház munkatársaival, hogy azonnal választ kapjanak esetleges kérdéseikre.

A modul használatához meg kell adnia a Skype felhasználónevet a Webáruház » Általános beállítások menüpont alatt.

A modul csak akkor működik megfelelően, ha a Skype adatvédelmi beállításai között bekapcsolja az "Állapotom megjeleníthető a weben is opciót".

Prémium modulok:

A prémium modulok csak reklámmentes áruházainkban jelennek meg. Ezek a modulok az admin oldalon kék színnel vannak jelölve.

Tartalom

Egyedi html tartalmat jeleníthet meg a modulok segítségével az oldalsávokban.

Gyártók

Termékeit gyártók szerint jelenítheti meg a webáruházban. Keresőoptimalizáltság szempontjából is nagyon hasznos ez a modul!

Hírlevél feliratkozás

Ha van hírlevele, itt is feliratkozhatnak rá a felhasználók. A feliratkozott felhasználók a sales » felhasználók menüpont alatt exportálhatóak a regisztrációs során feliratkozott felhasználókkal együtt.

Címkefelhő

Áruháza fő kulcsszavait jelenítheti meg látványos formában ezzel a modullal. Az megadott kulcsszavakra keresőoptimalizálás szempontjából is erősítheti áruházát. A modulnak két működési módja van: automatikus (a legnépszerűbb keresésekből épülnek fel a kulcsszavak), vagy manuális (ön adja meg a kulcsszavakat vesszővel elválasztva).

Friss hírek

A webáruházba feltöltött hírekre mutató linkeket helyezhet el a modul használatával.