Mik a modulok?

Moduloknak a webáruház két oldalsó sávjában elhelyezkedő elemeket (dobozokat) nevezzük.

A superwebáruház adminisztrációs felülete lehetőséget biztosít arra, hogy ezeket a modulokat ott helyezze el az oldalán, ahol akarja, illetve több modult ki/be kapcsolhat.

A modulok alapvetően két részre oszthatóak: kötelező modulokra és nem kötelezőekre. A kötelező modulokat mindenképpen be kell kapcsolnia, hiszen ezek nélkül nem működőképes az oldal.

Kötelező modulok

Kínálat

Az áruházban szereplő kategóriák felsorolása látható itt. Ha a felhasználó a kategória nevére kattint, akkor a rendszer a kategória alá tartozó árucikkeket és/vagy alkategóriákat jeleníti meg.

Kosár

A vásárló itt követheti nyomon, hogy mely árucikkeket jelölte ki megrendelésre (helyezte a kosarába).

Nem kötelező modulok

Partnerek

A tartalom » partnerek menüpont alatt felvitt és beállított (publikált) partnereinek bannereit (ha nincs banner, akkor csak a partner oldal címét) jeleníti meg. Ha felhasználó a partner linkjére kattint, akkor a megadott oldalra kerül. A partnerek kezeléséről bővebb információt itt talál.

Akciók

Az árucikkek adminisztrációnál bizonyos árucikkeket akciósnak jelölhet. Ezek az árucikkek itt is megjelennek, képpel együtt. Az akciós modul tartalma óránként frissül, tehát ha elment egy akciós terméket, az kicsivel később jelenik meg a modulban. Maximum 20 árucikket jelöljön meg így. Ha ennél többet jelöl meg, itt akkor is csak maximum 20 jelenik meg egyszerre! Az akciós modulban csak azok az árucikkek jelennek meg, melyekhez fotó is tartozik.

Toplista

Az áruház legnépszerűbb 10 árucikke. A népszerűséget két tényező határozza meg: az adott árucikkre leadott rendelések száma illetve az adott árucikk termékoldalának megtekintéseinek száma. A "ranglista" naponta frissül.

Chat

A chat segítségével a Skype-ot használó látogatók kapcsolatba léphetnek a webáruház munkatársaival, hogy azonnal választ kapjanak esetleges kérdéseikre.

A modul használatához meg kell adnia a Skype felhasználónevet a modul beállításainak szerkesztésével.

Prémium modulok

prémium funkció, csak reklámmentes csomagokban!

Tartalom

Egyedi HTML tartalmat jeleníthet meg a modulok segítségével az oldalsávokban. A tartalom szerkesztéséhez segédletet állítottunk össze.

Gyártók

Termékeit gyártók szerint jelenítheti meg a webáruházban. Keresőoptimalizáltság szempontjából is nagyon hasznos ez a modul! Gyártók kezelésének leírása.

Ha sok gyártó van a webáruházában, célszerű a modul beállításainál a "legördülő mező" működési módot beállítani.

Hírlevél feliratkozás

Ha van hírlevele, itt is feliratkozhatnak rá a felhasználók. A feliratkozott felhasználók a sales » felhasználók menüpont alatt exportálhatóak a regisztrációs során feliratkozott felhasználókkal együtt.

Címkefelhő

Áruháza fő kulcsszavait jelenítheti meg látványos formában ezzel a modullal. Az megadott kulcsszavakra keresőoptimalizálás szempontjából is erősítheti áruházát. A modulnak két működési módja van: automatikus (a legnépszerűbb keresésekből épülnek fel a kulcsszavak - naponta frissülő adatok alapján), vagy manuális (Ön adja meg a kulcsszavakat vesszővel elválasztva).

Friss hírek

A webáruházba feltöltött hírekre mutató linkeket helyezhet el a modul használatával.