Mi az a PayPal?

A PayPal tulajdonképpen egy internetes bank, melynek használatával pénzt utalhat és fogadhat. Webáruház üzemeltetőként azért érdemes PayPal fiókot nyitnia, mivel sok vásárló előszeretettel választja ezt a fizetési módot online rendelései kiegyenlítésére. A PayPalról bővebben blogunkon olvashat.

PayPal használata a webáruházban

PayPal használatára csak a saját domainről futó webáruházak esetében van lehetőség!
  1. A webáruház » általános beállítások menüpontjában (integráció fül) a “PayPal fiók (email cím):” mezőben adja meg PayPal fiókjának azonosítóját (ez egy email cím).
  2. Azoknál a szállítási módoknál, ahol PayPal fizetési lehetőségre szeretne lehetőséget adni, kapcsolja be a “PayPal-al is fizethető” opciót.

Amennyiben a vevő a megrendelés során PayPal fizetést választ, a megrendelés részleteinél láthatja a fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat.

A visszaélések megelőzése végett nagyon fontos, hogy PayPal fizetés esetén a PayPal fiókjába belépve is ellenőrizze, hogy a fizetés valóban megérkezett-e.

PayPal jelszavát soha ne adja ki senkinek. Az erre felszólító emailek akármilyen feladótól is érkeznek, mindig csalók próbálkozásai.