A popup ablakokról

A felugró ablakok alkalmazása nagyon hatékony marketingeszköz. A felhasználónak a legszembetűnőbb formában tudunk ajánlatokat felkínálni így. Viszont arra is ügyelnünk kell, hogy ezt ne zavaró módon, korszerűen tegyük és a Google helyezésünket se rontsuk le. Erre nyújt megoldást popup kezelő modulunk.

Beállíthatjuk, hogy milyen eszközökön milyen ablakot akarunk megjeleníteni. Meghatározhatjuk, hogy egy felhasználónak milyen gyakorisággal ugorjon fel az ablak. Azt is szabályozhatjuk, hogy az ablak mikor jelenjen meg. Így könnyedén létrehozhatunk ún. kilépő popupokat is, melyek akkor jelennek meg, ha a látogató épp elhagyná vagy bezárná áruházunk ablakát a böngészőjében.

Az ablak tartalmát teljes mértékben mi határozzuk meg. Tetszőleges HTML kódot, szöveget, képet jeleníthetünk meg. Minden olyan tartalom ami jelenleg tartalmi oldalon jeleníthető meg, megjeleníthető az ablakokban is.

Felugró modális ablakok webshopba

A beállítás menete

Ha a modul aktív webáruházunkban a tartalom / felugró ablakok kezelése almenüpontban érhetjük el.

Itt tudunk felugró ablakokat létrehozni, a meglévőket szerkeszteni vagy eltávolítani.

Popup ablak kialakítása

Ajánlott tartalom

A popup ablakunkba bármilyen HTML tartalmat elhelyezhetünk, akárcsak tartalmi oldalainkra. A legjobb és legesztétikusabb eredményt viszont akkor érhetjük el, ha egy kreatívot (grafikát, képet) készítünk pl. 600x600 pixel méretben. Ezt a tartalomkezelőn keresztül feltöltjük, majd egy linket teszünk rá. Így a felhasználó a képre kattinva a belinkelt oldalra fog kerülni.

Például:

Popup ablak minta webáruházba

Beállítások

Cím:
A popup banner neve, címe. Nem jelenik meg az vásárlói oldalon semmilyen formában, csak azt a célt szolgálja, hogy az admin oldalon azonosítani tudjuk ablakunkat.
Gyakoriság:
Fontos, hogy látogatóinkat ne zavarjuk állandóan felugró ablakokkal, mert ezzel nem azt a hatást érjük el, amit szeretnénk. Ha egy látogató látta a popup ablakunkat, a rendszer megjegyzi azt (cookieban letárolja) . Ha a látogató ezután tovább böngészik az oldalon, vagy később visszatér hozzánk, csak akkor jelenítjük meg neki újra ezt a felugrót, ha eltelt az itt beállított idő. (vagy törölte időközben böngészőjéből a cookiekat).
Eszköz:
Beállíthatjuk, hogy számítógépeken (asztali gépek, laptopok) , mobilon, vagy minden eszközön meg kívánjuk-e jeleníteni a popupot.
Megjelenés helye:
Beállíthatjuk, hogy a felugró ablakunk mely oldalainkon aktivizálódjanak.
Fontossági sorrend:
Akkor van jelentősége ennek az értéknek, ha több felugró ablakot is futtatunk egyszerre. Egy oldalon egy látogatás alkalmával maximum egy felugrót jelenítünk meg. Ha több is megjelenne, a fontossági sorrendben előrébb álló fog megjelenni.
Indítás:
Oldal betöltése után, azonnal:
Az ablak egyből felugrik, miután a látogatónál betöltődött az oldal.
Oldal betöltése után, késleltetve:
Az oldal betöltése után x másodperccel ugrik fel a popup.
Oldal elhagyási szándék esetén:
Az egér mozgását figyelve észleli a rendszer, ha el akarná hagyni a felhasználó az oldalunkat és ilyenkor ugrik fel az ablakunk.
A Google 2017 óta helyezései tekintetében büntetheti az olyan oldalakat, amelyek mobil eszközökön popup ablakokkal blokkolják az oldal megjelenítését. Ezért mobil eszközökön csak a késleltetett típust választhatjuk. Kilépő popupot az egér hiánya miatt nem használhatunk ezeken az eszközökön.

A funkció reklámmentes áruházainkban egyszeri aktiválási díj (19 900 Ft) ellenében használható.