SimplePay bankkártyás fizetés

A SimplePay egy online bankkártyás fizetési rendszer az e-kereskedők számára. A fizetési folyamat gyors, kényelmes és biztonságos a SimplePay használatával. A rendszert az OTP Mobil Kft. üzemelteti.

Webáruházainkba a SimplePay bankkártyás fizetés funkciója néhány beállítás elvégzésével, percek alatt beépíthető.

SimplePay bankkártyás fizetés

A SimplePay bekötésének folyamata

Először a kereskedőnek szerződést kell kötnie a SimplePay-el. Erről minden szükséges információ megtalálható a https://simplepay.hu/kereskedoknek oldalon.

Ha rendelkezésre áll a SimplePay fiók (azaz van felhasználónév és jelszó a fizetési rendszerhez), el lehet kezdeni a beépítést a webshopba.

SimplePay bankkártyás fizetés beállítása

A SimplePay beépítése a Superwebáruház rendszerébe

  1. Az admin oldalon a Szolgáltatás / Extra szolgáltatások menüpontban rendeljük meg a SimplePay szolgáltatást
  2. Ezután a Webáruház / SimplePay beállítások kell megnyitnunk
  3. Ezzel párhuzamosan lépjünk be SimplePay fiókunkba (jellemzően a HUF fiókba). Ekkor megnyílik a fiókkezelő felület. Itt a Technikai adatok gombra kell kattintanunk.
  4. Itt találjuk a számunkra szükséges adatokat a „Kereskedői azonosító (MERCHANT)” és a “Titkosító kulcs (SECRET_KEY)” értékeket. Ezeket másoljuk át a Superwebáruház SimplePay beállításai közé, majd mentsük el az űrlapot.
  5. A SimpePay felületén állítsuk be az IPN URL-t. A szükséges URL a Superwebáruház felületén megtalálható. Ezután mentsük itt is el a beállításokat.
  6. Elsőre a Superwebáruházban a teszt rendszert (SANDBOX) válasszuk ki, majd miután az OTP Mobil jóváhagyta webshopunkat (ez a szerződési folyamat része), át kell állítani éles működésbe.
  7. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy azoknál a szállítási módoknál, ahol engedélyezni szeretnénk a SimplePay fizetést, engedélyezzük azt.  Ezt a webáruház / szállítási módok menüpontja alatt tudjuk megtenni

A SimplePay bankkártyás fizetés integrációja reklámmentes áruházainkban egyszeri aktiválási díj (21 900 Ft) ellenében használható.