Elfelejtett jelszó
 

Dokumentáció

Szállítási módok

Általánosságban a szállítási módokról

Webáruháza látogatói a vásárlás végeztével kiválaszthatják, hogy milyen módon akarnak a megrendelt árucikkhez jutni. Ilyen lehet például a postai utánvét, a személyes átvétel, de akár a futárszolgálat is. Ezeket a módokat Ön, a bolt üzemeltetője állíthatja be. Megadhatja, hogy milyen módon, milyen feltételek mellett és milyen költségekkel juttatja el a megrendelt küldeményt a vásárlónak.

A szállítási módok adminisztrációs felületét a Webáruház » Szállítási módok menüpont alatt találja.

Új szállítási mód felvitele

Kattintson a bal felső sarokban látható "Új szállítási mód felvitele" gombra. A jobb oldalon látható űrlap mezőit töltse ki a megfelelő módon:

Megnevezés
A szállítási mód megnevezése (pl. postai utánvét, személyes átvétel, futárszolgálat, stb.)
Sorrend
Egész szám. A felhasználó az itt megadott sorrend szerint listázva látja a szállítási módokat a termék adatlapján ill. megrendelésnél.
Speciális szállítási módok
Ha a szállítás a PostaPont, a Pick Pack Pont vagy a GLS csomagpont hálózatában történik, válassza ki a megfelelő opciót. Így a szállítási mód választása esetén a megrendelő nem a szállítási címét adja meg a rendelési folyamat során, hanem kiválaszthatja azt a PostaPontot, Pick Pack Pontot vagy GLS csomagpontot, ahol át szeretné venni a terméket.
Leírás
Rövid leírást, megjegyzést fűzhet a szállítási módhoz. (pl: "a küldeményt a Magyar Posta szállítja házhoz", "A megrendelt árucikkek átvehetők irodánkban a Seholse utca 44. szám alatt munkanapon 9-17 óráig, stb.")
Szállítási költség
Gyakorlatilag a postaköltség. Ha ingyenes a szállítás (pl. személyes átvétel esetén), akkor ne írjon ide semmit vagy 0-át.
Egyedi árszabás szerint
Kapcsolja be ezt az opciót, ha a postaköltség összege nem határozható meg a rendelés pillanatában (pl. függ a szállítási távolságtól).
Súly alapú költség:
Kapcsolja be ezt az opciót, ha a postaköltség a megrendelt termékek súlyától függ. Az űrlapon látható példa szerint rögzítheti, hogy az egyes súly intervallumokhoz milyen szállítási díj tartozik. Természetesen akkor tud a rendszer súly alapján postaköltséget kalkulálni, ha a termékek súlya pontosan rögzítve van.
PayPal-al is fizethető
Ha bekapcsolja ezt az opciót, a vevő PayPal-al is fizethet a szállítási mód választása esetén.
Minimális rendelési összeg
Lehetnek olyan szállítási módok, melyeket csak bizonyos összeget meghaladó rendelés esetén választhat a vásárló. Ha például itt megadja, hogy 10.000 forint (bruttó), akkor a vásárló 9000 forintos rendelés esetén ezt a módot nem választhatja, ellenben például 10.500 forintos vásárlás esetén igen.
Maximális rendelési összeg
Lehetnek olyan szállítási módok, melyeket csak bizonyos összeget nem elérő rendelés esetén választhat a vásárló. Ha például itt megadja, hogy 10.000 forint (bruttó), akkor a vásárló 9000 forintos rendelés esetén ezt a módot választhatja, ellenben például 10.500 forintos vásárlás esetén nem.
Maximális súly:
Grammban vagy kilogrammban megadhatja, hogy maximum milyen összsúlyú rendelésnél választható ez a szállítási mód. Pl. ha itt 20 kg-t ad meg és a felhasználó kosarában 42 kg termék van, nem tudja kiválasztani ezt a szállítást. Természetesen ez a funkció csak akkor működik pontosan, ha a webáruházban pontosan rögzítve van minden termék súlya.
Ingyenes ilyen összegű vásárlás felett:
Vásárlóit ingyenes szállítással jutalmazhatja, ha azok bizonyos összeg fölött rendelnek. Ebbe a mezőbe azt az összeget írja (bruttó) ami felett az adott szállítási mód ingyenes. Vegyük a következő példát: a szállítási költség 1000 forint, ebbe a mezőbe pedig a 20.000 Ft-ot adja meg. A vevő 9.000 forint értékben vásárol. A postaköltség 1000 forint lesz. Ha viszont a vevő 22.000 forintért vásárol, ingyenes lesz számára a szállítás.

Szállítási mód módosítása

A bal oldalon látható listában kattintson a módosítani kívánt szállítási mód nevére. Ezután az űrlapon változtassa meg a módosítani kívánt adatokat, majd kattintson a "mentés" feliratú gombra a változtatások érvényesítéséhez.

Szállítási mód törlése

A bal oldalon látható listában kattintson a törölni kívánt szállítási módhoz tartozó törlés (x) ikonra.

Fontos tudnivalók a szállítási módokkal kapcsolatban

  • Webáruháza létrehozása után nem lesznek szállítási módok a rendszerben, így a vevők rendelni sem tudnak az áruházból (ezt külön figyelmeztetés jelzi az adminisztrációs főoldalon).
  • A minimális rendelési összegeket és maximális rendelési összegeket úgy adja meg (ha beállítja ezeket), hogy vevői akármilyen összegben vásárolnak is, tudjanak szállítási módot választani.