Ünnepi időszak 2016

Az év vége jellemzően a legfontosabb és legtöbb hasznot termelő időszak a webáruházak számára, ezért megpróbáltuk egy cikkben összefoglalni, milyen dátumokat kell észben tartanunk az idén ahhoz, hogy mi is kivegyük a részünket a nagy év végi őrületből és az ezzel járó profitból.

Fontos dátumok webáruházaknak 2016-ban

Fontos dátumok 2016-ban

2016. október 31. – Az Év Superwebáruháza díj kihírdetése
2016. november 25. – Fekete Péntek (Black Friday)
2016. november 28. – Cyber Hétfő (Cyber Monday)
2016. december 12., hétfő – Zöld Hétfő (Green Monday)
2016. december  18., vasárnap – Ingyenes szállítás napja
2016. december 24., szombat – Szenteste

Fekete Péntek – Black Friday (2016. november 25.)

Amerikai eredetű kifejezés, hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelöli az Egyesült Államokban. Magyarországon is egyre több áruház hirdet tömeges akciókat és leárazásokat erre a napra. A köztudatban talán úgy él, hogy ezen a napon költik el a legtöbbet a vásárlók, de ez nincs így. Hagyományos bolti értékesítésben évek óta a Karácsonyt megelőző szombat a legerősebb nap, online értékesítésben pedig a Cyber Monday.

Cyber Hétfő – Cyber Monday (2016. november 28.)

Ami a Fekete Péntek a hagyományos bolti vásárlásban, az online vásárlásban a Cyber Monday. 2005-ben használták először, azóta évről évre egyre nagyobb forgalom bonyolódik ezen a napon az elektronikus kereskedelemben. Jellemzői az olyan akciók, melyek csak online vásárlás esetén érhetőek el, bolti úton nem.  Magyarországon is egyre több webáruházban találkozhatunk ezen a napon akciókkal.

Zöld Hétfő – Green Monday (2016. december 12.)

Elsősorban online „esemény”, hasonlóan a Cyber Hétfőhöz. A kifejezést az Ebay terjesztette el, mivel minden évben ez a nap, december második hétfője volt a legerősebb napjuk decemberben. Szintén tömeges akciók, leárazások jellemzik.

Ingyenes szállítás napja – Free Shipping Day (2016. december 18.)

2008 óta terjedt el az Egyesült Államokban, ahol rengeteg online kereskedő szállítja ki ingyen az ilyenkor megrendelt termékeket. Magyarországon is egyre terjed ez a szokás. Itt már figyelünk kell arra, hogy megbízható szállító céggel dolgozzunk és legyen kapacitásunk a rendelések időben történő postázására is, hogy vásárlóink még karácsony előtt megkapják csomagjaikat.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.