Újdonságok az év végén

A 2017-es évet fejlesztések szempontjából a következő újdonságokkal zárjuk:

Hírlevél modul bővítése

Hírleveleinket személyesebbé tehetjük, ha a címzettet név szerint szólítjuk meg. Erre a legtöbb hírlevél küldő lehetőséget is biztosít, így nem hátrány, ha ismerjük feliratkozóink nevét. Eddig csak a regisztráció vagy vásárlás során hírlevet kérő felhasználóink nevét ismerhettük, a hírlevél modulban feliratkozókét nem. Ezentúl a hírlevél modulban is lehetősége van a feliratkozónak arra, hogy megadja a nevét.

Hírlevél feliratkozás modul

 

Terméklista alapértelmezett rendezése

Alapértelmezésben a kategóriákon belül a termékeink népszerűségi sorrendben követik egymást. Előfordulhat olyan eset, hogy áruházunkban ezen változtatni szeretnénk. A webáruház > általános beállítások > működés fül alatt ezentúl lehetőségünk van módosítani az alapértelmezett rendezési szemponton. A rendezési szempontok következők lehetnek:

  • Legnépszerűbbek (A legtöbbször megvásárolt ill. legtöbbször megtekintett termékek kerülnek előre.)
  • Drágák (A legdrágább termékek elöl.)
  • Olcsók (A legolcsóbb termékek elöl.)
  • Név szerint (ABC sorrend szerint növekvő lista.)
  • Legújabbak (A legújabban feltöltött termékek elöl.)

Az itt megadott beállítások vonatkoznak a gyártók alatti terméklistákra is.

Rendelések adminisztrációja – postaköltség megjelenítése

Az admin oldalon a rendelések listáját kibővítettük a postaköltség megjelenítésével, többen jeleztétek, hogy ennek hiánya zavaró számotokra. Emellett az admin oldalon a rendelés adatainak részletes megtekintésénél is áttekinthetőbb formában tüntetjük fel a postaköltséget.

Admin oldalon postaköltség megjelenítése

Szállítási módok – kötelező elektronikus fizetés választása

A szállítási módoknál eddig is lehetőségetek volt megadni, hogy az adott szállítási mód választása esetén a vásárló fizethet PayPal-al vagy Barionnal. Ez opcionálisan történt. Tehát a vásárló folytathatta a rendelési folyamatot anélkül is, hogy bejelölte volna a PayPal-al vagy Barionnal történő fizetési szándékát.

A szállítási módoknál ezentúl (amennyiben fizethető PayPalon vagy Barionon keresztük), kiválasztható a “kötelező elektronikus fizetést választani” opció. Ha ez be van kapcsolva, nem léphet tovább a vásárló addig, amíg ki nem választotta PayPal vagy Barion fizetést.

Fizetettségi státusz átállítása

Sajnos előfordulhatnak olyan esetek, amikor a vásárló elektronikus fizetést választ. A rendelés rögzítésre kerül, viszont a fizetés valamilyen okból nem megy végbe. Pl. nincs elég fedezet a vásárló bankkártyáján, nem tud belépni a PayPal fiókjába, stb.

Ezekben az esetekben a rendelés adatainál azt fogjuk látni, hogy a fizetés sikertelen volt, nem történt meg. Viszont, ha közben a vásárló rendezte a fizetést más úton (pl. elutalta az ellenértéket), jelölhetjük ezt, megelőzve a további félreértéseket.

A rendelés adatait megnyitva a “szállítás / fizetés” fül alján a “Fizetettségi állapot manuális beállítása” űrlapon szabadon felülírhatjuk a fizetettség állapotát.

Fizetettségi státusz megváltoztatása

 

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.