Ünnepi időszak – 2017

Tavaly is összeszedtük Nektek, mely dátumokra kell figyelni az év hátralévő részében. Sokan jeleztétek, hogy hasznos volt ez a kis összeállítás, így idén is elkészítettük ezt a kis “naptárat”. Ne feledkezzetek meg ezekről a dátumokról és főleg ne maradjatok le a vevőkről! 🙂

Naptár 2017

Fontos dátumok 2017-ben

2017. november 24. – Fekete Péntek (Black Friday)
2017. november 27. – Cyber Hétfő (Cyber Monday)
2017. december 11., hétfő – Zöld Hétfő (Green Monday)
2017. december 15., péntek – Ingyenes szállítás napja
2017. december 24., vasárnap – Szenteste
2017. december 30., hétfő – Év webáruháza díjunk kiosztása

Fekete Péntek – Black Friday (2017. november 24.)

Amerikai eredetű kifejezés, hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelöli az Egyesült Államokban. Magyarországon is egyre több áruház hirdet tömeges akciókat és leárazásokat erre a napra. A köztudatban talán úgy él, hogy ezen a napon költik el a legtöbbet a vásárlók, de ez nincs így. Hagyományos bolti értékesítésben évek óta a Karácsonyt megelőző szombat a legerősebb nap, online értékesítésben pedig a Cyber Monday.

Idén egyes kereskedők Magyarországon november 17-re hirdeti Black Friday akcióit.

Cyber Hétfő – Cyber Monday (2017. november 27.)

Ami a Fekete Péntek a hagyományos bolti vásárlásban, az online vásárlásban a Cyber Monday. 2005-ben használták először, azóta évről évre egyre nagyobb forgalom bonyolódik ezen a napon az elektronikus kereskedelemben. Jellemzői az olyan akciók, melyek csak online vásárlás esetén érhetőek el, bolti úton nem. Magyarországon is egyre több webáruházban találkozhatunk ezen a napon akciókkal.

Zöld Hétfő – Green Monday (2017. december 11.)

Elsősorban online „esemény”, hasonlóan a Cyber Hétfőhöz. A kifejezést az Ebay terjesztette el, mivel minden évben ez a nap, december második hétfője volt a legerősebb napjuk decemberben. Szintén tömeges akciók, leárazások jellemzik.

Ingyenes szállítás napja – Free Shipping Day (2017. december 15.)

2008 óta terjedt el az Egyesült Államokban, ahol rengeteg online kereskedő szállítja ki ingyen az ilyenkor megrendelt termékeket. Magyarországon is egyre terjed ez a szokás. Itt már figyelünk kell arra, hogy megbízható szállító céggel dolgozzunk és legyen kapacitásunk a rendelések időben történő postázására is, hogy vásárlóink még karácsony előtt megkapják csomagjaikat.

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Az internetes vásárlás napja 2017. november 3. Esetleg ha valaki ezt a lehetőséget is kiszeretné használni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.