Megújult webáruház rendszerünk – Superwebaruhaz 2.0

Mint azt bizonyára észrevettétek, felületünk teljes átalakuláson ment át az előző napokban. A régi rendszer kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokkal 2007 óta működött, így eljött az idő, hogy teljesen új, minden szempontból modern alapokra helyezzük webshopunkat.

A legnagyobb kihívás abban rejlett, hogy olyan felületet tervezzünk amely magában hordozza a régi erényeit és elrendezésében, funkcióiban semmivel sem ad kevesebbet, mint elődje. Sokan hosszú évek óta használtátok nap mint nap a régi admin felületet,  így mindenképpen az volt a cél, hogy ne kelljen újra megtanulni, „megszokni” az új rendszert.

A visszajelzések eddig nagyon pozitívak, köszönjük szépen ezúton is a sok kis apró javaslatot és az esetleges hibák kiszúrását.

Szerencsére egyre többen csatlakoztok hozzánk és egyre többen vásárolnak a webáruházakból, így arra is szükség volt, hogy szolgáltatásunk  hátterén is javítsunk. Rengeteg lekérdezést optimalizáltunk és szerverünk is új hardveren működik.

Újdonságok

A teljes átalakítás közben  néhány újdonságot is a rendszerbe építettünk, ezek közül mutatnánk be a főbb változásokat.

Hírek helyett webáruház blog

A hírek szekció megszűnt az oldalon, így a továbbiakban itt, a blogban olvashattok a rendszert érintő fejlesztésekről is.

Extra mezők megrendelésekhez

Extra mezők a webshopban

Sokan jeleztétek, hogy a rendelés során a felhasználótól egyéb adatokat is be szeretnétek kérni a sztenderd mezőkön felül. Pl. vállalkozói igazolvány számát, stb. Ennek megvalósítására egy űrlap szerkesztőt fejlesztettünk a rendszerbe, amelynek használatával összeállíthatjátok azokat az extra mezőket, melyeket a rendelés során pluszban be akartok kérni az ügyféltől. További infók a Tudástárban.

Kedvezmények kontra szállítási mód ingyenessége

A régi rendszerben előfordulhatott olyan eset, hogy a felhasználó kiválasztott egy szállítási módot, amely ingyenes volt számára a kosár összértéke miatt. (pl. 10.500 forintért rendelt, a szállítás 10.000 forint felett ingyenes). Ha a szállítási mód kiválasztása után további kedvezményt vett igénybe (pl. kupon kód) és csökkentette megrendelése összértéket pl. 1000 forinttal 9500 Ft-ra (amely esetben már nem járna az ingyenes szállítás), akkor egyszerre kapott kuponkód kedvezményt és ingyenes szállítást is.

Ezt megváltoztattuk úgy, hogy a megrendelés leadásának pillanatában ellenőrizzük a szállítási mód választhatóságának és ingyenességének alsó határát. Amennyiben a kosár összértéke ez alá került, visszadobjuk a felhasználót a szállítási mód kiválasztásához, tájékoztatva, hogy megrendelése összértéke a küszöbérték alá csökkent.

Kategóriakezelés

A régi (sok kategória esetén  nehezen használható) kategóriafát újra cseréltük, melyben ún. „drag&drop” módszerrel helyezhetőek át a kategóriák vagy módosítható sorrendjük.  Reméljük sok időt takarítunk meg nektek a kényelmes adminisztrációval.

Kategória áthelyezése

Egységár

Az egységár (pl. kilós ár) feltüntetése sok termék esetében kötelező. Ezt korábban a leírás mezőben tettétek meg. Az egységár külön mezőbe került és elkülönítve jelenik meg a termék oldalán.  A különféle akcióknak megfelelően ez is mindig módosul, a normál árral együtt, így biztosítva a teljes megfelelőséget a szabályozásoknak.

Tartalmi oldalak

A tartalmi oldalaknak ezentúl nem kell kötelezően megjelenni a főmenüben. Ti választhatjátok ki, hogy a főmenübe, a láblécbe, vagy esetleg egyikbe se kerüljön link a feltöltött tartalmi oldalra.

Átnevezhető modulok

A webáruházak oldalsávjaiban szabadon elhelyezhető és átmozgatható modulok még rugalmasabbak lettek. Tetszés szerint átnevezhetitek őket arra, amire csak akarjátok.

Modulok a webáruházban

Gyártók

A gyártókhoz ezentúl leírást is megadhattok, a szokott HTML szerkesztővel. SEO előnyöket is jelenthet, ha a gyártókat néhány mondatban bemutatjuk (törekedjünk az eredeti, egyedi szövegre). A gyártók modul beállításainál választhatunk ezentúl olyan opciót, hogy ne sima listában jelenjenek meg gyártóink, hanem legördülő menüben. Ez főleg akkor hasznos, ha sok gyártóval dolgozunk.

Szállítási módok tiltása termékeknél

Létezhetnek olyan termékek, amelyek esetében bizonyos szállítási módot vagy módokat nem lehet választani. A termékek adatlapján ezentúl jelölhetitek ezeket. Ha a termék a kosárban van, az adott szállítási mód nem lesz választható a megrendeléshez.

Design

Kreativitásotok még inkább kiteljesedhet az új design beállítások használatával és még egyedibbé tehetitek webshopotokat. A modulok fejlécének háttérszínét, a menü háttérszínét és ezek betűszínét is megadhatjátok külön-külön. Emellett a betűtípusokat is szabadon meghatározhatjátok.

Design beállítások

Mi következik?

Hamarosan indul az ünnepi hajrá, így idén is összeállítjuk naptárunkat arról, mely időpontokra lesz érdemes koncentrálnotok. Ezután idén is kihirdetjük az Év Webáruháza díjainkat.

Emellett természetesen nem állunk meg az újítások sorával, a közeljövőben egy olyan fejlesztés érkezik, mely a webshopok megjelenítését modernizálja, nagyobb szélességgel, nagyobb képekkel.

 

You may also like...

3 hozzászólás

  1. Eddig is super volt, most még superebb! Köszi! 🙂

  2. Varga Éva szerint:

    Super, köszönjük szépen 🙂

  3. Vitamins4u szerint:

    Csak gratulálni tudok! KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.